This body would be translated into the appropriate locale.

Ιστός
Μουσικές και σαματάς
ξεφυλλίσματα
Τα Meta

 m monitor

Kinja, the weblog guide

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Συχνά...

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 10, 2005
με ακρίβεια στις: 9/10/2005 11:38:00 π.μ.

Η εκδίκηση, οι ερωτικές προδοσίες, τα ψέματα και οι φιλοδοξίες θα πέσουν στην τσόχα, σε μια παρτίδα όπου δύσκολα θα ξεχωρίσουν οι νικητές από τους χαμένους, τα θύματα από τους θύτες.

"...Έτσι καταλήγουμε να έχουμε όλοι δύο ζωές:
Την αληθινή, αυτήν που ονειρευόμαστε στα παιδικά μας όνειρα, και που εξακολουθούμε να ονειρευόμαστε, ως ενήλικες, πνιγμένη στην ομίχλη.
Την ψεύτικη, αυτήν που μοιραζόμαστε με τους άλλους, την πρακτική ζωή, την ωφέλιμη ζωή, αυτήν όπου τερματίζουμε στο φέρετρο..."
(F.P.)

Μέσα μου ό,τι αισθάνεται πρέπει να σκέφτεται. Αυτό το αυστηρό «πρέπει» ίσως να εξηγεί πολλά.

Υπάρχει κάτι στα μάτια σου που με κάνει να χαμογελώ


έγραψε το τέλσον στις 9/10/2005 11:38:00 π.μ. | Δημοσίευση |

[ back home ]

Σχόλια στη δημσίευση: Συχνά...
Αυτή η παρτίδα με τον εαυτό μας και την μία διπλή, που είναι μονή και αλληλοκαλύπτεται, ζωή μας πολύ μου αρέσει!

Οταν τα "θέλω" μας αντικαθίστανται απο τα "πρέπει" ΄τότε τέρμα τα όνειρα. Προσγείωση στην πραγματικότητά μας.. Τα μικρά παιδιά και οι νεκροί μπορούν να ονειρεύονται..

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

Άπλωσε το χέρι σου, το δεξί, το χέρι του «πρέπει», και πιάσε σφιχτά το αριστερό, της καρδιάς, των ονείρων και των «θέλω», σαν σε ευχή, σαν σε προσευχή.
Και με τα χέρια σου ενωμένα, προχώρα.

Εγω ειμαι η μονη που εχω κανει τα ονειρα μου πραγματικοτητα...? ενταξει οχι ολα, αλλα νιωθω πολυ fullfilled! και παλευω καθε μερα για να τα πραγματοποιησω! Με νυχια και με δοντια! Με ονειροσκονη, ραβδακι και φτερα! ΠΕΤΑΩ! ΜΠΟΡΩ! ΜΠΟΡΟΥΜΕ! οχι και τις 2, τις διπλες ζωες τις θελω! και τα πρεπει και τα θελω! ειναι σαν ενα mohito με ρουμι και καφε ζαχαρη. Δεν μπορουν χωρια...:)!

Οι καλύτερες παρτίδες είναι αυτές που αν δεν χάσεις δε πρόκειται να κερδίσεις ποτέ. Το "πρέπει" μπορείς να το ντύσεις χίλια δυο άλλα πράγματα. Το χαμόγελο, όπως και να το ντύσεις θα παραμένει χαμόγελο.

... και κάτι στα μάτια του που με κάνει και πονάω

Έτσι καταλήγουμε να έχουμε όλοι δύο ζωές:
Την αληθινή, αυτήν που ονειρευόμαστε στα παιδικά μας όνειρα, και που εξακολουθούμε να ονειρευόμαστε, ως ενήλικες, πνιγμένη στην ομίχλη.
Την ψεύτικη, αυτήν που μοιραζόμαστε με τους άλλους, την πρακτική ζωή, την ωφέλιμη ζωή, αυτήν όπου τερματίζουμε στο φέρετρο.


to diabazo kai to xanadiavazo kai xero oti kati moy thimizei...kai anoigo ola moy ta vivlia,kai sto telos to vrisko: Fernanto Pesoa...
Kai si vre xristiane vaze ena eisagogiko,ena onomataki.kai den einai oti tha nomisoun oi alloi oti einai diko soy(ase poy ki ayto sosto den einai),alla oti moy vazeis stavrolexa kai prepei na anoigo oles tis vivliothikes moy...

KATHY

Αγαπητή Κάθυ συχωρέστε...

τα "κείμενα" τα σημειώνω πάντα σε ένα τεφτέρι... παράληψη στο παραπάνω να σημειώσω τον κ.Πεσόα,έχετε απόλυτο δίκιο.... από το βιβλίο της ανησυχίας.

ευχαριστώ για την διόρθωση

Μετά απο μια ανόητη ζωή ένας ανόητος
θάνατος είπε ο Λ.Τολστόη και συνέχισε...