This body would be translated into the appropriate locale.

Ιστός
Μουσικές και σαματάς
ξεφυλλίσματα
Τα Meta

 m monitor

Kinja, the weblog guide

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Φράνκ

Σάββατο, Μαΐου 28, 2005
με ακρίβεια στις: 5/28/2005 09:24:00 π.μ.

Ο Φράνκ πάσχει από μια αρκετά σπάνια ασθένεια: είναι σχετικά ευφυής. Όχι έτσι όπως εννοούμε συνήθως το «ευφυής», για παράδειγμα δεν είναι αυτό που αποκαλούμε «διανοούμενος», η περίπτωσή του είναι πολύ πιο ενοχλητική. Αναρωτιέται μονίμως για τα πάντα.
Θα ήθελε να διδάσκει στο πανεπιστήμιο. Απεχθάνεται τις επιταγές της μόδας, την καταναλωτική κοινωνία, την ετοιματζίδικη σκέψη και συνεπώς, είναι πολύ δυστυχισμένος. Κάνει λοιπόν διάφορες προσπάθειες να γλιτώσει από αυτή τη μοίρα. Καταρχάς, δοκιμάζει να γίνει αλκοολικός. Αλίμονο, αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο! Παρά την καλή του θέληση και τη βοήθεια ενός έμπειρου διδασκάλου, του Μάη, ο Φράνκ θα διαπιστώσει πολύ γρήγορα πως είναι εντελώς ατάλαντος σ' αυτόν τον τομέα. Θα πειραματιστεί λοιπόν σε κάτι άλλο, στην αυτοκτονία. Αλλά εκεί τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Το ποσοστό επιτυχίας δεν φτάνει καλά καλά μήτε το μέσο όρο. Τότε λοιπόν ο Φράνκ σκέφτεται τη λύση της λοβοτομής. Ένας φίλος του, ο Σωτήρης γιατρός στο Γεννηματά, τον αποτρέπει από αυτή την εγχείρηση και τον πείθει να πάρει το Ευτυχοζάκ, ένα καινούριο χάπι που σε κάνει βλάκα.
Και ω του θαύματος! Επιτέλους, ο Φράνκ εξομοιώνεται με το πλήθος. Γίνεται ένας γνήσιος κόπανος: βλέπει ριάλιτι στην τηλεόραση, κολλάει στους τοίχους φωτογραφίες του Παπακαλιάτη και της Καλομοίρας, τρώει στα Goody's και καταλήγει, πολύ λογικά, υπάλληλος σε Α.Τ.Τ.Ε.Ε. εταιρεία.


έγραψε το τέλσον στις 5/28/2005 09:24:00 π.μ. | Δημοσίευση |

[ back home ]

Σχόλια στη δημσίευση: Φράνκ