This body would be translated into the appropriate locale.

Ιστός
Μουσικές και σαματάς
ξεφυλλίσματα
Τα Meta

 m monitor

Kinja, the weblog guide

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Κάστρα

Σάββατο, Μαρτίου 19, 2005
με ακρίβεια στις: 3/19/2005 10:08:00 μ.μ.

Τη επόμενη μέρα κατηφοριζεις απο τα κάστρα. Βλεπεις ολη την πολη. Κινηση και ζωντανια, που θες να εισαι μερος της. Η σημερινη μερα δεν ειναι σαν τις αλλες. Δεν ξερεις γιατι, αλλα νιωθεις κάπως... διαφορετικά. Στο βαθος φαινεται το λιμάνι με τον Αλέξανδρο και τον Λευκό Πύργο και απο πανω απ' όλα ειναι ενας ηλιος, σα να μη θελει να δυσει. Σαν την βόλτα με τις μουσικές που δεν ήθελες να πάρεις το πόδι από το γκάζι. Ενα πορτοκαλι χρωμα στον ουρανο, μ' εναν ζεστο ανεμο να σου φερνει αναμνησεις και μυρωδιες απ' τα λουλουδια γυρω. Τα φωτα μολις αναψαν στην πλατεια και το μονο που ακους πια ειναι γελια και φωνες. Ενα ακορντεόν κάποιου Σέρβου μετανάστη βρισκει τις λεξεις, που χρονια προσπαθουσες να μαντεψεις, να πεις αυτο που εχεις μεσα σου. Και εσυ το νιωθεις. Δεν ξερεις τι ειναι, ξερεις οτι ειναι εδω κοντα. Μπορεί και να περνάει από δίπλα σου μα κανείς από τους δυό σας δεν το ξέρει λέμε.

Δυο στενά πίο κάτω βρισκεις το πρόστυχο κτήνος που κοιμάται στην καρδιά του δικού σου Σύμπαντος. Ο Απόλυτος Αρχοντας. Το Κακό. Ο Μέγας Δολοπλόκος Έρωτας. Μέσα στην νύχτα της πόλης, στο Βασίλειο των ηττημένων αισθημάτων, το τρένο σου φεύγει... περνά από μπροστά σου μικρέ μου. Ο Εγωιστής Έρωτας από ψηλά, στα εκατό χιλιάδες Ανάκτορα που κανείς δεν μπορεί να βρεί, παρακολουθεί τα πάντα... την κάθε σου κίνηση. Σαν να περιμένει το λάθος... το τέρας! Η αιωνιότητα του ανήκει γιατί μέχρι τώρα ήταν ο Αφέντης της. Ας βασιλεύσει η σιωπή σου, ας μην μάθεις ποτέ.

Είδα πάλι το ίδιο όνειρο που έβλεπα τις τελευταίες εβδομάδες. Ήμουν στο ίδιο σπίτι, στην κορφή ενός λόφου και γύρω του χιλιάδεις χαρές που ήθελαν να με φτάσουν από χαμηλά, με τα τραγούδια και τα γέλια τους. Και μετά έπεφτε το σούρουπο και ούτε χαρές, ούτε τραγούδια και γέλια. Χάνπνταν μες στη νύχτα και την ψύχρα που έφτανε.


έγραψε το τέλσον στις 3/19/2005 10:08:00 μ.μ. | Δημοσίευση |

[ back home ]

Σχόλια στη δημσίευση: Κάστρα