This body would be translated into the appropriate locale.

Ιστός
Μουσικές και σαματάς
ξεφυλλίσματα
Τα Meta

 m monitor

Kinja, the weblog guide

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

αλλάζοντας τα γεγραμμένα

Κυριακή, Φεβρουαρίου 20, 2005
με ακρίβεια στις: 2/20/2005 12:36:00 π.μ.

Φορούσε μαύρα ακριβά ρούχα κι εκείνο το ηττημένο βλέμμα που με δέσμευε να το αντικρύζω με τις ώρες. Να το κρατώ παραπανήσια δευτερόλεπτα στο δικό μου και να μαντεύω τα μυστήρια τα πέπλα που την έζωναν. Ήταν εκείνο το μαύρο χρώμα που κανείς έβρισκε μόνο σε ακριβά ρούχα, σχεδόν αφόρητο. Όλα τα άλλα, τα ξεπλυμμένα, τα γεμάτα ασπρισμένους λεκέδες και κόμπους μαύρα δεν της ταίριαζαν.

Μόνο μέσα σε αυτό μου φάνηκε άνετη. Ωσάν να είχε εξασκηθεί στο φόρεμά του. Μέχρι και η γωνιά του προσώπου της, ήταν σε τέτοια θέση γυρισμένη, με τον λαιμό λίγο γυρτό ? να φανερώνει το απαλό της δέρμα-, ώστε να συμβάλει κι αυτό στην απόλυτή της αρμονία.

Κι όταν δεν παιχνίδιζε με τα δάκτυλα, ανίκανη να κρύψει την ταραχή της, μιλούσε για πράματα παράλογα που κανείς, στ’αλήθεια, δεν ήθελε να ακούσει. Για έραστές του Σαββατοκύριακου και αγάπες που έσβηναν μαζί με την δύση του ήλιου... και πουθενά μέσα στα λόγια της δεν μίλαγε για πρωινά ξημερώματα απο έναν ζαλισμένο ύπνο, για γλυκά, κόκκινα απογεύματα του φθινοπώρου. Παρα μόνο για τα χρυσαφιά φύλλα που κάθε τόσο απλώνονταν στα πόδια της.

Ήταν τόσο γλυκιά, έτσι όπως φορτώνονταν τα μάτια της με δάκρυα που μέσα στον βιαστικό της εγωισμό τα έπνιγε. Κι άν δεν ήμουν εγώ, θα έτρεχα να την αγκαλιάσω. Να την χωρέσω όλη στο στήθος μου και να της ψιθυρίσω υποσχέσεις, νομίζοντας πως δεν της έχουν ξανακάνει. Μα δεν μπόρεσα και δεν το τολμούσα. Της τσίμπησα ελαφρώς το μάγουλο και της αράδιασα μια μασημένη σοφία: Πως όλα είναι σχετικά και οτι τα δεδομένα αλλάζουν... πως η φυγή δεν είναι λύση και ο Γολγοθάς της πρόσκαιρος...


έγραψε το τέλσον στις 2/20/2005 12:36:00 π.μ. | Δημοσίευση |

[ back home ]

Σχόλια στη δημσίευση: αλλάζοντας τα γεγραμμένα